Norden Freestylemusic

Blog

27. juni 2021

Wow – den vildeste fødselsdagsgave i 2018!

Lokalt firma bag VM-musik

Sport: Heidi Helene Sørensen, Dragstrup, har sammensat baggrundsmusik til det danske landshold i paradressur

 af Ida Smith og Bo Lehm (foto)Ida.smith@nordjyske.dk
Thy/Mors:
Når rytteren Line Munk Madsen fra Vorupør og hendes hest Beebob i disse dage deltager i VM for paradressur i USA, så bevæger hesten sig blandt andet til baggrundsmusik, som er produceret i et studie i Dragstrup på Vestmors
 
Heidi Helene Sørensen startede sit firma Norden Freestylemusic for knap et år siden. Til dagligt er hun ansat hos Radio Limfjord, hvor hun beskæftiger sig med markedsføring, økonomi, salg og administration. 
 
“Jeg er ikke studievært, men via mit arbejde hører jeg jo en masse musik hele tiden. Samtidig har jeg over 25 års erfaring med heste. Dels har jeg selv redet, og dels har jeg to døtre, som har redet ponydressur på højt plan.

“Så jeg ved, hvor mange kræfter, rytterne bruger på at sammensætte deres program, så det med musikdelen er skønt for dem at få lidt hjælp til, siger hun”. 

 
Derfor fik Heidi Helene Sørensen ideen til at kombinere sine interesser og selv sammensætte musikken, som dressurrytterne skal bruge som baggrundsmusik, når de dyster i kür, også kaldet freestyle. 
 
“Det foregår sådan, at rytterne selv sammensætter deres kürprogram ud fra den tidsramme og de bestemte øvelser, der skal med. Så sender de mig en video med deres færdige program, og i fællesskab finder vi noget musik, der kan passe til hestens gangart og tempi. Det lægger jeg ind over videoen og sender retur til kunden”, fortæller Heidi Helene Sørensen. 
 
“Det er meget forskelligt, hvad folk gerne vil have. Nogle vil have noget meget majestætisk musik. Andre vil måske have et tema med Phil Collins. Filmmusik og Disney er også meget populært, og det samme er moderne popsange i forskellige coverversioner. Det handler i høj grad om, hvad der passer til ekvipagen, og også om genkendelighed. Det er supergodt, hvis dommerne sidder og vipper med foden i takt inde i dommertårnet”. 

Glæder sig over succesen

Heidi Helene Sørensen sammensætter kürmusikken i sit lille studie i hjemmet i Dragstrup. Siden hun startede sit firma, har hun lavet kürmusik til alle sværhedsgarder, og hun glæder sig oprigtigt over succesen. “Jeg har lavet kürmusik til både DM, nordiske mesterskaber, EM og nu VM. Det er helt fantastisk. Jeg havde slet ikke turdet håbe på, at det gik så godt”, siger hun.
VM i paradressur afvikles i North Carolina i dagene 18. til 22. september. Det danske landshold består af fire ryttere, hvoraf to er thyboer. Ud over Line Munk Madsen fra Vorupør deltager også Susanne Jensby Sunesen fra Hundborg. 
Heidi Helene Sørensen har lavet baggrundsmusikken til teamtesten til alle fire ekvipager, samt den cd med kürmusik, som Line Munk Madsen og Beebob skal bruge, når de lørdag afslutter VM med at dyste i freestyle.
En af de øvrige opgaver, Heidi Helene Sørensen har haft for nyligt, var at sammensætte musik til DM for ungrytteren Kamilla Østergaard Kortbæk fra Bjørndrup og hendes 15-årige vallak Karolus van Wittenstein. Ekvipagen dansede sig flot gennem küren og endte på en fin 8. plads.
 

Denne hjemmeside anvender cookies. Ved at fortsætte på siden, accepterer du vores brug af cookies.